Συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Flash 96»

Εκτύπωση
PDF

«Δεν έχει προηγούμενο αυτό που ζούμε», είπε ο Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, στους δημοσιογράφους Αγγελικού Σπανού και Ανδρέα Χριστοδουλάκη, όταν ρωτήθηκε για τις πιο κρίσιμες στιγμές που έχει ζήσει από το 1996. «Δεν έχει προηγούμενο», εξήγησε, «γιατί είναι πρωτόγνωρο, γιατί είναι κάτι που δεν έχει προϋπάρξει και είναι κάτι που δεν αφορά μόνο εμάς. Είναι μια γενικευμένη κρίση». Για τις επικείμενες εκλογές τόνισε πως «αγωνιζόμαστε για την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ» και έθεσε ως βασικό, στρατηγικό παίκτη της επόμενης μέρας τον Βαγγέλη Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, πέραν όλων των άλλων γιατί: «προς τα δεξιά μας έχουμε έναν κοινό τόπο με τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και άλλες μικρότερες εκλογικές και πολιτικές δυνάμεις λόγω της ευρωπαϊκής προσέγγισης της πολιτικής μας, προς τα αριστερά μας έχουμε ένα κοινό τόπο ιδίως με τη Δημοκρατική Αριστερά και άλλες δυνάμεις που ίσως προκύψουν στην επόμενη Βουλή, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κατανεμηθούν τα βάρη και τους κανόνες δικαιοσύνης που πρέπει να ακολουθούνται όσον αφορά στην άσκηση μιας δύσκολης πολιτικής για να ξεπεράσουμε την κρίση».

Περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου για μνημόνιο συνεργασίας ΚΕΠ-ΕΛΤΑ

Εκτύπωση
PDF

Κοινή Συνέντευξη Τύπου Δημήτρη Ρέππα - Μαυρουδή Βορίδη, Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τη συνεργασία των ΚΕΠ με τα ΕΛΤΑ (κείμενο μνημονίου και κατάλογος των καταστημάτων ΕΛΤΑ που θα λειτουργούν και ως ΚΕΠ).

Περισσότερα...

Μητρώο μισθοδοτούμενων δημόσιου τομέα

Εκτύπωση
PDF

Συνέντευξη Τύπου Δημήτρη Ρέππα, Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και Υφυπουργών Ντίνου Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη για το μητρώο των μισθοδοτούμενων στο δημόσιο τομέα και ανακοίνωση διεθνούς συνεργασίας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ 105.8»

Εκτύπωση
PDF

«Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα των κυβικών μας», τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στη ΝΕΤ 105,8 στους δημοσιογράφους Τάκη Σαράντη και Παναγιώτη Τσούτσια, αναφερόμενος στα χρήματα που ξοδεύουν κόμματα και πολιτικοί. Όπως είπε, «υπάρχει ένα ερωτηματικό γενικά, με το λεγόμενο πολιτικό χρήμα». Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη δύσκολη εκλογική Περιφέρεια της Β' Αθήνας, εξήγησε ότι «σε κάποιες εκλογικές περιόδους είναι διαπιστωμένο ότι δαπανώνται από υποψήφιους τεράστια ποσά, τα οποία θα έλεγε κανείς ότι είναι περισσότερα του συνόλου των αποζημιώσεων που θα λάβει κάποιος αν εκλεγεί Βουλευτής για όλη την κοινοβουλευτική του θητεία τη συγκεκριμένη περίοδο». Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρχει μία δεοντολογία με απαρέγκλιτους κανόνες προκειμένου έτσι να εξυγιανθεί αυτή η λειτουργία των κομμάτων, αλλά και η στάση των πολιτικών», γιατί αυτό που εξαγγέλλεις στην κοινωνία , θα πρέπει να έχεις αποδείξει ότι το εφαρμόζεις στα του οίκου σου.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «Ant1»

Εκτύπωση
PDF

Τη διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ., υπογράμμισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας απόψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 με την Μαρία Χούκλη. Όπως εξήγησε, «επειδή η μάχη δίνεται στα εθνικά σύνορα και όχι στα κομματικά χαρακώματα και επειδή τα προτάγματα πρέπει να είναι εθνικά και όχι κομματικά» είναι απλή να διακριθεί και η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα. «Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, εμείς μιλάμε για την αυτοδυναμία της Ελλάδας. Ο κ. Σαμαράς λέει, λύστε μου τα χέρια. Ο κ. Βενιζέλος λέει, ενώστε τα χέρια Έλληνες για να συνεργαστούμε. Ο κ. Σαμαράς λέει, ελάτε να διώξουμε το ΠΑΣΟΚ, εμείς λέμε ελάτε να διώξουμε την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα...

Θεσμοί