Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Εκτύπωση
PDF

Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας, ακόμη κι αν δεν είναι ελκυστική λόγω των υποχρεώσεων που συνεπάγεται. Ο υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθήνας και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», δήλωσε: «Η αλήθεια μας είναι Εθνική αλήθεια. Μια χώρα που ζει με αλόγιστο δανεισμό οδηγείται στην χρεωκοπία. Είναι χρήσιμο στοιχείο εθνικής αυτογνωσίας κι ας μην είναι ελκυστικό. Με τα ευχάριστα λόγια τόσων χρόνων φτάσαμε στην ανάγκη των δυσάρεστων πράξεων τώρα. Οι πολίτες θέλουν ό,τι καθένας κάνει στην οικογενειακή μικροκλίμακα όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση, να γίνεται και στην Εθνική Οικονομία. Αυτή η αλήθεια είναι απλή και είναι όλη η αλήθεια».

Περισσότερα...

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΜΕΤΡΟ»

Εκτύπωση
PDF

«Η πρόκληση για μας στο ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά. Τη διεκδικούμε μιλώντας στο όνομα εθνικών προταγμάτων και όχι κομματικών», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Σπύρο Νάννο που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΜΕΤΡΟ. Ο κ. Ρέππας, υπογραμμίζει ότι «στις εκλογές προσερχόμαστε ώστε με την ψήφο μας να αναδείξουμε Κυβέρνηση, όχι να επιλέξουμε αντιπολίτευση. Ελπίζω σε ανταπόκριση έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η χώρα μέσω μιας σταθερής Κυβέρνησης. Τους χειρισμούς για το σχηματισμό της στην περίπτωση αυτή θα έχει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για την οικονομία της συζήτησης, με την υπόθεση ότι δεν είναι εφικτή άλλη εξέλιξη, τότε δεν πρέπει να αποκλείσουμε σχήμα Εθνικής συνευθύνης με επικεφαλής τρίτο πρόσωπο πολιτικό ή μη. Αυτό άλλωστε είναι και το πλεονέκτημα του Βαγγέλη Βενιζέλου», είπε. «Δεν μιλάει με προσωπικούς ή μικροκομματικούς όρους, όπως κάνει ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ, αλλά με όρους εθνικούς και κοινωνικούς, αντιπαρατάσσοντας στο στόχο για την αυτοδυναμία της ΝΔ, το στόχο μας για Αυτοδυναμία της Ελλάδας».

Περισσότερα...

Συνέντευξη στην εφημερίδα «REALNEWS»

Εκτύπωση
PDF

«Η ανάγκη για τη σταθεροποίηση της χώρας, που σημαίνει αποφυγή επαναληπτικής εκλογής, ίσως οδηγήσει σε περαιτέρω αναδιάταξη δυνάμεων με στόχο τη συγκρότηση Κυβέρνησης συνεργασίας. Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλεονέκτημα και γι’ αυτό μπορεί να αποτελέσει το βασικό άξονα σε αυτήν την κατεύθυνση. Οι χειρισμοί του Βαγγέλη Βενιζέλου έχουν ευρύτερο ορίζοντα παραληπτών και μεγαλύτερες πιθανότητες αποδοχής από ό,τι αντίστοιχες πρωτοβουλίες του κ. Σαμαρά», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα REAL NEWS.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Στο Καρφί»

Εκτύπωση
PDF

«Ο κίνδυνος του καθοδικού σπιράλ, όπου η συνεργασία των κομμάτων τα φθείρει και η φθορά αυτή οδηγεί σε χαμηλότερα ποσοστά που εν συνεχεία επιβάλλουν σαν αναγκαστική τη νέα συνεργασία κ.ο.κ., θα αποτελέσει πολιτικό πρόβλημα για την χώρα, με εθνική συνέπεια», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ.  Ωστόσο, ο κ. Ρέππας πιστεύει ότι «ο λαός με ευθύνη θα λύσει αυτό το θεσμικό γόρδιο δεσμό με την ψήφο του, δίνοντας σαφή κατεύθυνση στην χώρα, με τη συγκρότηση μιας Κυβέρνησης προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης».

Περισσότερα...

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Flash 96.0»

Εκτύπωση
PDF

«Με ενοχλεί η ρητορική πολλών αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ περισσότερο όταν τα χρήματα τα οποία προσφέρουν για τη στήριξη της χώρας είναι δάνεια και δεν είναι δωρεά», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας σε σημερινή συνέντευξή του στον Flash 96.0 στον δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Μπαρόζο. Ο κ. Ρέππας υπενθύμισε ότι στο απώτερο παρελθόν υπήρξαν δωρεές προς την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, αλλά τώρα μιλούμε για ποσά τα οποία θα επιστραφούν και μάλιστα με ένα επιτόκιο, βεβαίως χαμηλότερο σε σχέση με το αν προσέφευγε να δανειστεί στις αγορές, το οποίο όμως αποφέρει κέρδη σε αυτούς οι οποίοι δανείζουν.

Χαρακτήρισε επιφανειακή εκτίμηση και λανθασμένη επιλογή την οριοθέτηση της δημόσιας ζωής με βάση το μνημόνιο, δοθέντος ότι το μνημόνιο σε μεγάλο τμήμα του περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες να γίνουν στην Ελλάδα. Είναι φανερό, είπε, γιατί έγινε αυτή η επιλογή από την αντιπολίτευση και ιδίως από την αριστερά: για να κτίσει ένα μέτωπο προσελκύοντας ψηφοφόρους.

Ο κ. Ρέππας, εξέφρασε την άποψη ότι «θα χρειαστούν και νέες προσαρμογές να γίνουν προκειμένου να διατηρήσουμε τον έλεγχο στην βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας. Η τάση είναι καθοδική», τόνισε και πρόσθεσε παραστατικά για το ύψος του: «Σε ένα σημείο μπορείς να βρεθείς δύο φορές -είτε γυρίζοντας, είτε πηγαίνοντας. Αν πούμε ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στο γκρεμό, σε απόσταση 100 μέτρων και πήγαινε προς το γκρεμό, τώρα μπορεί να βρίσκεται πάλι σε απόσταση 100 μέτρων ή σε πιο κοντινή απόσταση, 80 μέτρων, αλλά η τάση είναι διαφορετική, γυρίζοντας από το γκρεμό».

Περισσότερα...

Θεσμοί