Συνέντευξη στον ιστότοπο «westview.gr»

Εκτύπωση
PDF

«Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας και η διασφάλιση της πιστωτικής ρευστότητας στην αγορά μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελούν προϋποθέσεις για να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία από το δεύτερο εξάμηνο του 2013», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο WESTVIEW.GR.  Όπως τονίζει, «στις εκλογές, το κριτήριο της απογοήτευσης και της απόδοσης ευθυνών πρέπει να συνδυαστεί με την αίσθηση ευθύνης για την επόμενη ημέρα. Το “καληνύχτα” για ό,τι πέρασε πρέπει να συνοδεύεται από το “καλημέρα” γι’ αυτό που τώρα αρχίζει. Είναι στο χέρι μας να διανύσουμε την απόσταση που απομένει για την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών αλλαγών, επιτυγχάνοντας πρωτογενή πλεονάσματα από το 2014 και σφραγίζοντας έτσι την αρχή μίας νέας περιόδου για την Αυτοδύναμη Ελλάδα».

Περισσότερα...

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»

Εκτύπωση
PDF

Ο κ. Σαμαράς δικαιούται να είναι Πρωθυπουργός μόνο αν η Ν.Δ. εξασφαλίσει την ανώτατη πλειοψηφία, δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ & Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας  σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ».

Δείτε το video της συνέντευξης στο κανάλι του Δημήτρη Ρέππα (youtube).

Παράλληλα, τάσσεται υπέρ μιας μεγάλης εθνικής συμμαχίας προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και δεσμεύεται ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιβαρύνει φορολογικά τους πολίτες, γιατί ήδη αυτό έχει γίνει υπέρμετρα και βεβαίως, θα πρέπει να προστατέψουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους».

Περισσότερα...

Συνέντευξη στο «newsbeast.gr»

Εκτύπωση
PDF

«Μπροστά στους πολίτες έχουμε τη δυνατότητα να εξηγήσουμε την πολιτική μας και να ακούσουμε την κριτική τους, με υλικό το ήθος της αλήθειας και την ανάγκη της χώρας», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας σε σημερινή συνέντευξή του στο «newsbeast.gr». Όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ κάνει την αυτοκριτική του και ζητά συγγνώμη, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες πως έφτασε η ώρα της εθνικής αυτογνωσίας. Μια χώρα που ζει με ένα καταναλωτικό πρότυπο προωθημένο, πολύ πέραν του απαξιωμένου παραγωγικού μοντέλου της, οδηγείται με βεβαιότητα στην χρεωκοπία».

Περισσότερα...

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο «REAL FM»

Εκτύπωση
PDF

«Στη θαλπωρή της αντιπολίτευσης, ο καθένας βρίσκει καταφύγιο και μπορεί να διατυπώνει τις απόψεις του για τα άλλα κόμματα και τις πολιτικές τους, αλλά στο ενδεχόμενο να κληθεί το ίδιο το κόμμα να ασκήσει κυβερνητική πολιτική, δεν διατυπώνει μία πρόταση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ & Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας σε σημερινή συνέντευξή του στον «REAL FM» στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή. «Εκτός», παρατήρησε, «εάν είναι διέξοδος το να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταστροφική εξέλιξη πλέον, ή αν είναι διέξοδος η στάση πληρωμών προς τα έξω, που σημαίνει και στάση πληρωμών προς τα μέσα, αφού με δανεικά ζούμε ακόμη, τουλάχιστον τώρα», τόνισε ο κ. Ρέππας.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στο «Ράδιο 9»

Εκτύπωση
PDF

«Η Χρυσή Αυγή λέει ανοιχτά ότι ομνύει στο όνομα του Χίτλερ. Ζητάμε λοιπόν τώρα, επειδή παρουσιάζεται και ως αντιμνημονιακή και εθνικοανεξαρτησιακή δύναμη, τουλάχιστον στη ρητορική της, η μετεμψύχωση του Χίτλερ παρούσα στη Βουλή να συμβάλλει στο να διώξουμε τη Μέρκελ. Πλήρης παραλογισμός», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθήνας και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας όταν ρωτήθηκε σήμερα σχετικά σε συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ 9, στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο.

Όσον αφορά στη Ν.Δ. παρατήρησε ότι «δεν είναι αυτό που δείχνει. Είναι αυτή που ήταν πάντα. Είναι διχαστική και μισαλλόδοξη. Εγώ θα έλεγα ότι αν πρέπει κάποιος να αξιολογηθεί αρνητικά αυτή την ώρα, είναι αυτός ο οποίος έχει ευθύνη για το αρνητικό σημείο, το σημείο μηδέν στο οποίο ξεκίνησε αυτή η κρίση. Γιατί δεν είναι το μνημόνιο που έφερε την κρίση, η κρίση έφερε το μνημόνιο. Και την κρίση την έφερε η Ν.Δ. Παρέδωσε μια ουσιαστικώς χρεοκοπημένη χώρα. Φταίει το ΠΑΣΟΚ για αρκετά, στο πλαίσιο της πολιτικής που άσκησε ως Κυβέρνηση, θα έλεγα όμως φταίει κυρίως για το ότι δεν ανέδειξε τις ευθύνες της Ν.Δ., που την περίοδο 2004-2009 ουσιαστικά επιβάρυνε το δημόσιο χρέος υπέρμετρα με τον αλόγιστο δανεισμό και με σπατάλες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας.

Περισσότερα...

Θεσμοί