Συνέντευξη στον ιστότοπο «briefingnews.gr»

Εκτύπωση
PDF

«Δεν αρκεί η αριθμητική πλειοψηφία, αλλά και διασφάλιση του προγραμματικού χαρακτήρα της. Όταν δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές προϋποθέσεις για παραγωγική συνεργασία και κυβερνητική σύμπραξη τότε η εξουσία καταντά αυτοσκοπός. Και αυτό δεν το δεχόμαστε», απάντησε ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Δημήτρης Ρέππας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με το κόμμα του κ. Καμμένου, σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Ειρήνη Σαββοπούλου που δημοσιεύεται σήμερα στον ιστότοπο «briefingnews.gr». Ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε ότι στο ΠΑΣΟΚ, «έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών ή και της δυστυχίας που βιώνει ένα τμήμα του ελληνικού λαού. Μπορούμε να εγγυηθούμε όμως ότι η ανάκτηση των απωλειών μπορεί να έρθει μόνο αν ολοκληρώσουμε την προσπάθεια. Γιατί αν παραιτηθούμε, τότε δεν θα μιλούμε γι’ αυτά που χάσαμε, αλλά θα χάσουμε και ό,τι μέχρι σήμερα περιφρουρήθηκε. Τότε θα μιλούμε για ολική χρεωκοπία και κατάρρευση της χώρας και της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στο περιοδικό «ΠΟΛΗ+ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Εκτύπωση
PDF

«Κάθε πολίτης οφείλει να έχει την αίσθηση μιας υψηλής αποστολής που του αναλογεί. Ας επιλέξει ο καθένας αυτό που η συνείδησή του επιβάλλει. Είναι εθνική υποχρέωση», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΠΟΛΗ+ΠΟΛΙΤΙΚΗ», που κυκλοφόρησε σήμερα. Και ο κ. Ρέππας, κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν «προσερχόμενοι στην κάλπη ότι, μετά την Κυριακή ακολουθεί η Δευτέρα, η Τρίτη και οι επόμενες μέρες, που η Ελλάδα πρέπει να ζει με μια σταθερή Κυβέρνηση για μια ασφαλή πολιτική. Ελπίζω να μην επικρατήσουν οι καταγγελίες και τα συνθήματα, αλλά η θετική πρόταση. Ψηφίζουμε για να αναδείξουμε Κυβέρνηση, όχι Αντιπολίτευση», υπογράμμισε.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (web)

Εκτύπωση
PDF

«Θέλησα να δώσω τη μάχη στη Β΄ Αθήνας, εκεί που οφείλουμε με μέτρα αντισταθμιστικής πολιτικής, να περιφρουρήσουμε την κοινωνική συνοχή», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του σήμερα στον ιστότοπο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα. Όπως τονίζει, ανάμεσα σε άλλα, «σήμερα αποτελεί ζητούμενο να ανακτήσουμε τις απώλειες της τελευταίας περιόδου στο εισόδημά μας. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να αποτρέψουμε οριστικά το ενδεχόμενο μιας αρνητικής εξέλιξης που θα οδηγούσε στο να χάσουμε και αυτά που μέχρι τώρα έχουμε διατηρήσει. Φιλοδοξώ να πείσω τους φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ που τελευταία απομακρύνθηκαν, να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας, γιατί το Κίνημά μας βασίζεται σε αυτούς. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα δώσουν τη δύναμη στο ΠΑΣΟΚ να προσφέρει τις εγγυήσεις για την ασφαλή πορεία από την 7η Μαΐου και μετά. Όποιος καταψηφίζει απλώς και μόνο για να ασκήσει κριτική, τότε τιμωρεί την χώρα σε ακυβερνησία και τελικώς εκθέτει τον ίδιο του τον εαυτό σε μεγαλύτερο κίνδυνο», τονίζει ο κ. Ρέππας.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84»

Εκτύπωση
PDF

«Μετά τη διαφαινόμενη επικράτηση των γάλλων σοσιαλιστών θα αλλάξει το κλίμα στην Ευρώπη», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο. Όπως είπε, «αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης. Σήμερα στην Ευρώπη ακολουθείται μια μονεταριστική ακραία πολιτική, η οποία επειδή προκαλεί τεράστια προβλήματα ύφεσης, ανεργίας και χρέους στην Ευρώπη, θα οδηγήσει στην υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης και απασχόλησης για το οποίο γίνεται η συζήτηση τώρα και βεβαίως στη διαχείριση του δημοσίου χρέους με την έκδοση ευρωομολόγου και γιατί όχι κάποια στιγμή και με την έκδοση νέου χαρτονομίσματος». Στο σημείο αυτό τόνισε ότι «αν η Ελλάδα παραμείνει μέσα σε αυτήν στην ευρωπαϊκή οικογένεια, παραμείνει στο τραίνο δηλαδή και δεν αποβιβαστεί, τότε θα δούμε ένα αντίκρυσμα των θυσιών του ελληνικού λαού της προηγούμενης περιόδου και μπορούμε να πούμε ότι θα βγούμε και από το μνημόνιο».

Περισσότερα...

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Άποψη»

Εκτύπωση
PDF

«Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ αποτελεί παράγοντα για τη σταθερότητα στην χώρα», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Δημήτρης Ρέππας σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Άποψη», στον δημοσιογράφο Θεοδόση Παπανδρέου. Και υπογραμμίζει: «Έχω ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες. Αντιλαμβάνομαι πως το κριτήριο της τιμωρίας και της απόδοσης ευθύνης είναι αυτό που κυριαρχεί μέχρι τώρα και προεικάζεται μια Βουλή υπερπολυκομματική. Πιστεύω», συνεχίζει ο κ. Ρέππας, «ότι καθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης θα επικρατήσει το κριτήριο της ευθύνης για την επόμενη ημέρα. Οι πολίτες ας αντιληφθούν τι διακυβεύεται. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί με πρωτοβουλίες που έχουν παραλήπτες πολύ πέραν των δικών του κομματικών κοινοβουλευτικών ορίων, να συγκροτήσει κυβερνητικό σχήμα εθνικής συνευθύνης προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης».

Περισσότερα...

Θεσμοί