Δήλωση Δημήτρη Ρέππα

Εκτύπωση
PDF

Ο απερχόμενος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε:

«Η απερχόμενη Κυβέρνηση έκανε σημαντικό έργο ιδίως στον τομέα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης της χώρας. ΣΕ μια περίοδο που απαιτείται να εντείνουμε την προσπάθειά μας ως χώρα, δυστυχώς μικροκομματικοί σχεδιασμοί οδηγούν σε παράταση της αβεβαιότητας και των επιζήμιων εκκρεμοτήτων.

Η συνολική στάση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου και η εποικοδομητική προσπάθειά του για το σχηματισμό Κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν βρήκε ανταπόκριση. Καθώς η χώρα οδηγείται σε εκλογές, οι πολίτες αξιολογούν τη στάση των κομμάτων. Γνωρίζουν ποιοι προέταξαν το εθνικό συμφέρον και ποιοι διαχειρίστηκαν την εντολή της 6ης Μαΐου επιδιδόμενοι σε εμπόριο ψευδαισθήσεων».

Το εκλογικό αποτέλεσμα και τα μηνύματά του

Εκτύπωση
PDF

Το εκλογικό αποτέλεσμα ερμηνεύεται διπλά. Είτε ο λαός μοίρασε την εντολή του σε περισσότερα κόμματα υποδεικνύοντας έτσι τη σύνθεση και συνεργασία. Είτε με την ψήφο του, αφού γνώριζε τις θέσεις και τους στόχους των κομμάτων, άρα και τη δυσκολία σύγκλισης, έδωσε κατεύθυνση για επαναληπτικές εκλογές.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή ένα τόσο αμφίσημο εκλογικό μήνυμα περιπλέκει τα πράγματα. Προεκλογικά μόνον το ΠΑΣΟΚ πρότεινε κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας, αφού όλα προμήνυαν ως ανέφικτη την αυτοδυναμία.

Ο σχηματισμός Κυβέρνησης σε μια τόσο ρευστή περίοδο αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα για την χώρα. Ασφαλώς όμως μια Κυβέρνηση κατά το σχήμα και μόνο, χωρίς δηλαδή ουσιαστικό περιεχόμενο, δεν αρκεί για να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα στην χώρα. Αυτό το περιεχόμενο δεν μπορεί να είναι άλλο από τον κοινό τόπο που συνθέτουν: α) η επανατοποθέτηση της σχέσης μας με τους δανειστές και ο προσδιορισμός μιας πορείας εξόδου από το μνημόνιο, β) οι ασφαλείς εγγυήσεις για τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελούν το σημαντικότερο κεκτημένο της μεταπολίτευσης. Οι πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν, περισσότερο ή λιγότερο, οφείλουν να τηρούν εποικοδομητική στάση. Και πάντως, η προώθηση των στόχων με βάση τα παραπάνω δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στη διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους εταίρους και με κανέναν τρόπο σε μονομερείς καταγγελίες με απρόβλεπτες συνέπειες.

Περισσότερα...

Ευχαριστώ…

Εκτύπωση
PDF

Η Β΄ Αθήνας είναι ο κοινωνικός καθρέφτης της Ελλάδος. Γι’ αυτό και αποτελεί το πολιτικό βαρόμετρο της χώρας. Το εκλογικό αποτέλεσμα είχε συντελεστεί πολύ πριν μας το πει η κάλπη. Σημασία έχει να μην επαναληφθεί. Αυτό προϋποθέτει την επιστροφή της πολιτικής στη δημόσια ζωή (αυτονομία πολιτικής). Και την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη βάση του και τις αξίες του (ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά).

Δηλώνω παρών. Με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους όσοι δώσαμε μαζί τον εκλογικό αγώνα. Μαζί με μια απάντηση στην πρόκληση για τη συνέχεια. Γι’ αυτό που μας έδωσε την έμπνευση και ήταν το κίνητρο. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια πολιτική παράταξη εκλογικών ποσοστών. Είναι κυρίως ιστορικό βίωμα, αίσθηση χρέους και ελπίδα προοπτικής.

Δήλωση Δημήτρη Ρέππα στον ANT1 για τον Σόϊμπλε

Εκτύπωση
PDF

Ο Δημήτρης Ρέππας απόψε στο δελτίο των 8 του Antenna, για τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, δήλωσε:

«Ο κ. Σόιμπλε μπορεί να λογοδοτεί και πρέπει να λογοδοτεί στο γερμανικό λαό που τον εκλέγει. Δεν μπορεί να ελέγχει και να αξιολογεί τον Ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει ασφαλώς τις συνέπειες λαθών που κάναμε εμείς οι Έλληνες, αλλά πληρώνει ιδίως την τελευταία περίοδο και τις συνέπειες λαθών, που έχει κάνει η ευρωπαϊκή ηγεσία με το πρόγραμμα το οποίο έχει επιβάλλει. Στην ευρωπαϊκή ηγεσία ανήκει και ο κ. Σόιμπλε. Και αυτός κρίνεται και πρέπει να το γνωρίζει».

 

Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

Εκτύπωση
PDF

Συνεδρίασε το μεσημέρι, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, όπου ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας ενημέρωσε για την πορεία των σχετικών δράσεων.Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο Υπουργός, δήλωσε: «Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ενημέρωσα για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Δύο, κυρίως, θέματα μας απασχόλησαν: Πρώτο, η αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών των  Υπουργείων και των Νομικών Προσώπων που είναι σε εξέλιξη, δεύτερο η δημιουργία μονάδας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.Όπως φαίνεται, είμαστε συνεπείς στους στόχους μας. Έχουμε πλήρεις φακέλους που παραδίδουμε στη νέα Κυβέρνηση για τη συνέχιση αυτού του τόσο σημαντικού έργου».

Περισσότερα...

Θεσμοί