Μπροστά στη συνδιάσκεψη

Εκτύπωση
PDF

Η Γ’ Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποτελεί ταυτοχρόνως πράξη αναγνώρισης, συνέπειας και καθήκοντος.

Είναι πράξη ηθικής αναγνώρισης και τιμής στους προοδευτικούς πολίτες που εμφορούνται από τις αξίες και τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Εκείνους που παραμένουν παρόντες και ενεργοί, ανήσυχοι και δημιουργικοί, συμμέτοχοι στον διαχρονικό αγώνα μας.

Είναι πράξη πολιτικής συνέπειας προς το σύνολο της προοδευτικής παράταξης που διαμόρφωσε το θετικό κεκτημένο της χώρας. Της παράταξης που προέταξε το συμφέρον της χώρας έναντι του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής χωρίς να καμφθεί από το δέος του πολιτικού κόστους.

Είναι πράξη εθνικού καθήκοντος σε μια ιστορική στιγμή που συνθλίβουν τη χώρα η κυβερνητική χρεοκοπία και η νεοδημοκρατική βουλιμία για την εξουσία, τα δύο κόμματα που υπέταξαν τις ανάγκες της χώρας στο μικροκομματικό σχεδιασμό τους.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών φιλοδοξεί μέσω της Συνδιάσκεψής του να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής πρότασης για την έξοδο από την κρίση με μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα στηρίζεται στη συνεννόηση ευθύνης όλων των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας

 

* Δήλωση Δημήτρη Ρέππα ενόψει της συνδιάσκεψης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Θεσμοί