Ομιλία Δημήτρη Ρέππα στη Χαλκίδα

Εκτύπωση
PDF

Το ψηφοδέλτιο της νίκης του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, χαιρέτισε το μεσημέρι ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας και Υπουργός Δημήτρης Ρέππας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Χαλκίδας, όπου παρουσιάστηκαν όλοι οι υποψήφιοι του Κινήματος στην περιφέρεια αυτή.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του «το θετικό μήνυμα των εκλογών στη Γαλλία, ξεκινάει αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων για να έχουμε προοδευτικές διακυβερνήσεις στην Ευρώπη, ώστε να μπορούμε σε ευνοϊκότερο περιβάλλον να συζητούμε για μια πολιτική που ανταποκρίνεται περισσότερο στα αποτελέσματα που θέλουμε γρήγορα να πετύχουμε, με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη και όχι μόνον με μονομερείς δημοσιονομικές πολιτικές λιτότητας, όπως μέχρι τώρα».

Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι «δύο είναι τα μεγάλα κεφάλαια που πρέπει να μας απασχολήσουν ενόψει αυτών των εκλογών. Το πρώτο είναι ένα κεκτημένο που πρέπει να το περιφρουρήσουμε, το δεύτερο είναι το ζητούμενο που πρέπει να το κατακτήσουμε. Το κεκτημένο που πρέπει να περιφρουρήσουμε είναι η θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στο ευρώ. Αυτό που πρέπει να πετύχουμε, είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας προκειμένου να πάψουμε να ζούμε με δανεικά, να γίνει η Ελλάδα, μία Αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό είναι το μήνυμά μας και αυτός είναι ο στόχος μας.

Αν μείνουμε στην Ε.Ε. με την εντολή του ελληνικού λαού», υπογράμμισε, «θα έχουμε την ασφάλεια να συνεχίσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις τον αγώνα μας, ώστε να δώσουμε ένταση και ταχύτητα στις αλλαγές που είναι αναγκαίες για να βγούμε το γρηγορότερο από το μνημόνιο. Αν κάνουμε αυτές τις αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, τότε πράγματι η ελληνική Οικονομία θα γίνεται καλύτερη και θα ενισχύεται η θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε., ώστε να αναβαθμίζεται και η διαπραγματευτική παρουσία μας».

 

Θεσμοί