Συνέντευξη στην εφημερίδα «Στο Καρφί»

Εκτύπωση
PDF

«Ο κίνδυνος του καθοδικού σπιράλ, όπου η συνεργασία των κομμάτων τα φθείρει και η φθορά αυτή οδηγεί σε χαμηλότερα ποσοστά που εν συνεχεία επιβάλλουν σαν αναγκαστική τη νέα συνεργασία κ.ο.κ., θα αποτελέσει πολιτικό πρόβλημα για την χώρα, με εθνική συνέπεια», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ.  Ωστόσο, ο κ. Ρέππας πιστεύει ότι «ο λαός με ευθύνη θα λύσει αυτό το θεσμικό γόρδιο δεσμό με την ψήφο του, δίνοντας σαφή κατεύθυνση στην χώρα, με τη συγκρότηση μιας Κυβέρνησης προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κόψατε συντάξεις, κόψατε μισθούς, γιατί ο πολίτης να σας ψηφίσει ξανά; Αφήστε που δεν λέτε και τίποτα καλό για το μέλλον…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει μέλλον στην χώρα χωρίς δημοσιονομική σταθερότητα. Μια Ελλάδα παραγωγική και ανταγωνιστική αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για τη διασφάλιση και των μισθών και των συντάξεων. Οι περικοπές ασφαλώς και δυσαρεστούν όσους τις υφίστανται. Όμως, μπροστά στο φάσμα της πλήρους αδυναμίας καταβολής μισθών και συντάξεων πετύχαμε να είναι η Ελλάδα σήμερα μια χώρα, μέσα σε πρωτόγνωρη κρίση, που εντούτοις διατηρεί τις δημόσιες λειτουργίες της και πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Όσον αφορά στο μέλλον, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δίνει μια πειστική απάντηση για τις προτεραιότητες της Ελλάδας την επόμενη περίοδο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί αποφασίσατε να εκτεθείτε στη Β’ Αθηνών;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Οι πολίτες, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που σαν ναρκαλιευτές όλα αυτά τα χρόνια δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην πρώτη γραμμή, απαιτούν και από εμάς να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω με την κοινωνική βάση. Στη Β΄ Αθήνας, λόγω της ιδιαιτερότητάς της, δοκιμάζεται η κοινωνική αντοχή και η θεσμική επάρκεια της δημοκρατίας μας. Στρατεύομαι λοιπόν σε αυτό το δύσκολο μέτωπο, με αίσθηση αποστολής για την επόμενη μέρα που πρέπει να είναι περισσότερο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα πρέπει να γίνει αν κανείς δεν είναι αυτοδύναμος, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Απολύτως ορθά προτάσσετε την ανάγκη της επόμενης ημέρας. Αντιλαμβάνομαι την οργή και το θυμό που κατέχει πολλούς και τους οδηγεί στο να κάνουν την επιλογή τους με κριτήριο να τιμωρήσουν και να αποδώσουν ευθύνες. Τους καλώ να σκεφτούν την επόμενη μέρα, που απαιτεί πολιτική σταθερότητα και ανασυγκρότηση. Είναι ανέφικτη η αυτοδυναμία. Πιστεύω ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ είναι οι πρωταγωνιστές στη διαχείριση των θεμάτων για τη συγκρότηση της επόμενης Κυβέρνησης. Στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με δυνάμεις προς τα δεξιά και προς τα αριστερά μας, μπορούμε να εγγυηθούμε το κεκτημένο της χώρας, που είναι η θέση της μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η πορεία της χώρας προς το 2020 με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για τους πολίτες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν κάνετε Κυβέρνηση με τη ΝΔ μπορεί στις επόμενες εκλογές να είστε ακόμη πιο χαμηλά…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Ο κίνδυνος του καθοδικού σπιράλ, όπου η συνεργασία των κομμάτων τα φθείρει και η φθορά αυτή οδηγεί σε χαμηλότερα ποσοστά που εν συνεχεία επιβάλλουν σαν αναγκαστική τη νέα συνεργασία κ.ο.κ., θα αποτελέσει πολιτικό πρόβλημα για την χώρα, με εθνική συνέπεια. Πιστεύω ότι ο λαός με ευθύνη θα λύσει αυτό το θεσμικό γόρδιο δεσμό με την ψήφο του, δίνοντας σαφή κατεύθυνση στην χώρα, με τη συγκρότηση μιας Κυβέρνησης προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα σκάνδαλα της ΝΔ γιατί τα ξεχάσατε;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Είναι γνωστά και καταγεγραμμένα και είναι πολλά. Θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να το κάνει με μεγάλη άνεση, πολύ περισσότερο που την τελευταία κυβερνητική περίοδο ουδείς μπορεί να προσάψει σε αυτήν την Κυβέρνηση κατηγορίες για σκανδαλώδη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Το ΠΑΣΟΚ, προέταξε ένα προσκλητήριο εθνικής ευθύνης ώστε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη στα εθνικά σύνορα. Δυστυχώς, κάποιοι παραμένουν στα κομματικά χαρακώματα, αδιαφορώντας αν με τη στάση τους ζημιώνουν την χώρα και βλάπτουν τους πολίτες. Ο λαός γνωρίζει, στο χέρι του είναι ως υπέρτατος κριτής και δικαστής να αποδώσει ευθύνες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έχετε να πείτε στους πολίτες για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Το ΠΑΣΟΚ πήρε εγκαίρως τις αποφάσεις για το συγκεκριμένο στέλεχος. Και είναι οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που άνοιξαν τις διαδικασίες ελέγχου και αναζήτησης στοιχείων για να αποδοθούν ενδεχόμενες ευθύνες. Δεν φοβηθήκαμε να ματώσουμε, όπως λέγαμε χαρακτηριστικά, γιατί αυτό είναι εξυγιαντικό και ανταποκρίνεται στο αίτημα των καιρών. Η Δικαιοσύνη λοιπόν έχει τον τελικό λόγο. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι είτε η πολιτικοποίηση της δικαιοσύνης, είτε η ποινικοποίηση της πολιτικής.

 

Θεσμοί